Wat is een Life Coach? | De Schommelplek in Doetinchem
53062
post-template-default,single,single-post,postid-53062,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.4,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
Wat is life coaching?

Wat is een Life Coach?

 

Ah, je bent Life Coach en leg me eens uit, wat is dat? In bijna elk gesprek over mijn werk wordt me deze vraag gesteld. En ik snap de vraag best. Bij het zoeken naar een geschikte opleiding binnen de wereld van coaching, kwam ik het begrip Life Coach ook pas voor het eerst tegen. Ik was toen wel meteen om. Ondertussen heb ik zelfs mijn eigen praktijk voor Life Coaching. Tijd om eens uit te leggen wat een Life Coach is. Leuk ook, want het is mijn passie.

Wat is een Life Coach - Blog De Schommelplek

 

 

WAT IS LIFE COACHING?

Hoe leg ik in het kort uit waar ik me mee bezig houd? Elke cliënt komt met een ander verhaal mijn praktijk binnen en ook mijn aanpak staat van de voren niet vast. Wat ik wel altijd doe, is op zoek gaan naar de specifieke vraag waar iemand mee worstelt. Helder krijgen waarom je vastloopt, wat er nou precies aan de hand is en waar je aan wilt werken. De vinger op de zere plek leggen, maar ook vooral blijven werken aan je leven als geheel: dat is Life Coaching.

 

 

JOUW LIFE DESIGN
Je leven als geheel, dat ga ik even uitleggen. Je leven, noem het een kunstwerk, bestaat uit verbindingen. Jij staat in het middelpunt. Laten we nu eens inventariseren welke verbindingen er zijn: je hebt je werk, je studie of je plannen om iets van je leven te maken en je hebt je privéleven, je gezinsleven, je vrienden. Dit is nog niet alles, je hebt een geheel eigen persoonlijkheid en ook een persoonlijke levensvisie en overtuigingen die daarbij horen. En laten we je gezondheid niet vergeten. Dit alles samen is jouw Life Design. Vast wel herkenbaar dat je op één van deze gebieden soms vastloopt. Het vervelende is dat de balans tussen alle levensgebieden dan ook verstoord raakt. Even een voorbeeld:

 

Wat is een Life Coach - Blog De Schommelplek

Stel…

 

Je stemt je altijd af op iedereen, behalve op jezelf. Je blijft maar piekeren over hoe het anders kan en moet. Je energie raakt zo langzamerhand op en op je werk loop je ook al achter de feiten aan. In het weekend wil je graag iets leuks doen met je gezin of vrienden, maar je hebt er gewoonweg de puf niet meer voor. Het wordt tijd om eens te kijken hoe je dit cirkeltje kunt doorbreken en de balans weer te voelen in je leven. Maar ja, hoe dan?

 

 

 

WAT KIES JIJ?
In welke situatie je ook zit, je hebt altijd een keuze, je kunt in beweging komen en weer gaan voelen wat de essentie van jouw leven is. Goede vragen om daar achter te komen zijn: Wat is voor jou echt belangrijk, wanneer ben jij op je best en heb je de flow te pakken? Het brengt je bij het thema geluk. Met Life Coaching kun je hier handen en voeten aan geven door de drie wezenlijke levensvragen te stellen: Wie ben ik? Wat kan ik? en Wat wil ik? Anders gezegd, je houdt je bezig met het ontwerpen van een gelukkig leven. Ken je het begrip positieve psychologie? Dat is de wetenschap van geluk. Life Coaching is daar de praktische uitvoering van.

 

 

Visie De Schommelplek - Praktijk voor Life CoachingWAT LEVERT HET JE OP?
Dus wat ik nou precies doe als life Coach? Ik ondersteun mensen om weer een levenskunstenaar te zijn. Het doet je zo goed om je talenten weer te ontdekken en te voelen wat jouw verlangens zijn. Weg van de drukte, het alsmaar moeten, het vergelijken met anderen. Ik inspireer je en begeleid je in de stappen die jou brengen waar je wilt zijn. Tijdens de sessies ga je de uitdaging aan om jezelf beter te leren kennen, leer je om in alle vrijheid de regie te pakken en ga je ook praktisch aan de slag met je nieuwe inzichten. Wat het je oplevert? Een leven dat afgestemd is op jou, genieten van je werk en je leven. En vooral, je kunt eindelijk echt jezelf zijn en dat is toch gewoon het mooiste wat je kunt worden?

 

 

Nieuwsgierig geworden? Is Life Coaching iets voor jou? Past mijn praktijk bij jou?

 

Kijk gerust verder op mijn website of kies voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Hartelijke groet, vanuit De Schommelplek – Praktijk voor Life Coaching

Karin Meerman