Buiten coaching in de Achterhoek | outdoor life coaching
50824
page-template-default,page,page-id-50824,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.4,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
Buiten coaching in de Achterhoek

Wat is buiten coaching?

de omgeving doet mee

Tijdens buiten coaching (outdoor life coaching) ga je naar buiten om ook de omgeving bij het coachen te betrekken. Alles wat je buiten tegenkomt is aanknopingspunt en illustratie van jouw proces. De natuur is een spiegel, een metafoor en een bron van inspiratie. Het pad dat je wandelt, de boom of bloem die jou opvalt in het landschap, de zon die op je gezicht schijnt, het zijn momenten die wat met je doen. Ze geven je inzichten. Ook kom je vaak even op adem, je kunt zaken van je afleggen en je voelt weer wat er echt toe doet. Dat geeft energie en zo kun je nieuwe stappen gaan zetten.

In de natuur kun je stil staan, maar ook in beweging zijn. Een wandeling door het bos, langs het water of door een weiland geeft inspiratie. De omgeving verandert ook voortdurend en dat heeft vaak een verrassend effect op het gesprek. En doordat je om je heen kunt kijken, kan een gesprek buiten wat ontspannender zijn dan in mijn praktijk. Wandelen brengt ook het lichaam in beweging en daarmee ook jouw mentale en emotionele proces. Door tijdens het lopen ruimte te geven aan wat je ervaart en hierover te praten, leg je als vanzelf verbinding tussen je lichaam en je hoofd, je gevoel en je verstand.

En jij?

 

Ben je graag buiten?

Wil je graag ergens aan werken op een ontspannen en unieke manier?

Benieuwd of buiten coaching iets voor jou is?

 

Neem dan de stap om in de natuur af te spreken. Ik ontmoet je graag.

Ja, ik ga voor een afspraak

waar spreken we af?

In de omgeving van Doetinchem zijn er genoeg mogelijkheden om af te spreken. Om jou een rustige en inspirerende plek te kunnen bieden, kies ik graag voor de volgende twee gebieden:

 

Landgoed Slangenburg

Nabij Kasteel Slangenburg en de St. Wilibrordsabdij vind je een bijzonder natuurgebied. De prachtige lanen en oude bossen, maar ook de akkers, grachten, vijvers en weilanden maken het gebied uniek en verrassend mooi. Door de nabijheid van de monniken ademt deze plek ook stilte en rust uit. Terwijl je de omgeving in je op neemt, kom je weer tot jezelf, in het moment. Je krijgt inzichten doordat de natuur als spiegel werkt. Telkens ervaar ik weer hoe mooi dit natuurgebied mensen in beweging krijgt. Een prachtige plek om te ‘zijn’.

 

Oude IJssel

Tussen Doetinchem en Laag-Keppel kun je heerlijk wandelen langs de Oude IJssel. Dit prachtige rivierengebied laat je ver kijken over het land en het water. De lucht, het licht en het landschap toveren telkens een nieuw plaatje te voorschijn. Je voelt de wind op je gezicht en je struint door het gras langs de waterkant. Het stromende water, de planten en de vele vogels laten je even stil vallen. Het geeft je rust, je intuïtie wordt wakker en je komt bij de essentie van waar je tegen aan loopt. Je merkt het, het is een plek die je meeneemt.

Buiten coaching in de Achterhoek
Buiten coaching in de Achterhoek
Buiten coaching in de Achterhoek

Wat doe je dan buiten?

Nadat we elkaar ontmoet hebben, zoeken we vaak even een plekje om een kop thee te drinken. Daarna trekken we er op uit. Ik kies er vaak voor om te starten met een stilte wandeling. Een mooie manier om aan te komen. Hiermee bedoel ik uit je hoofd gaan, al je gedachten en alles dat je aandacht vandaag en gisteren kreeg, laat je los. Het wordt meteen wat rustiger, je tempo komt lager te liggen. Je voelt je lichaam weer, hoe je ademt en je begint de omgeving echt te zien. Een geweldige start om je intuïtie open te zetten om zo tijdens de sessie contact te maken met jouw innerlijk weten.

Buiten coaching in de Achterhoek

en dan?

Om inzichten te krijgen en meer bewustwording zet ik buiten tools in. Alle coaching tools die ik als life coach beheers, kunnen ook  buiten toegepast worden. Tools zijn methoden en werkvormen die je helpen om bepaalde thema’s door te werken en eventueel te verwerken. Toch kent coachen in en mét de natuur, natuurcoaching, ook eigen tools en activiteiten. Je kunt buiten zo veel doen.  Een waardevol onderdeel van natuurcoaching is bijvoorbeeld het buiten wandelen, wandelcoaching. Een  levensloopwandeling of een stressreleasewandeling kunnen heel mooi passen binnen een coachtraject.

 

jouw plek?

Buiten coaching kan veel voor je betekenen. Laat je eigen natuur spreken door de natuur in te gaan. Heb je vragen of wil je graag vrijblijvend een keer kennismaken, neem dan contact met me op voor een afspraak. Het is zo prachtig buiten, echt een plek voor jou!

Zin om in beweging te komen? Ga je mee de natuur in?