Karin Meerman I Gecertificeerd life coach in Doetinchem
50791
page,page-id-50791,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.4,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
Over mij-2

Graag stel ik me aan je voor

Dag, mijn naam is Karin Meerman. Ik ben gecertificeerd life coach, geliefde, moeder, vriendin en vooral ook mens, net als jij. Dat betekent dat ik ook mee ga in de stroom van alledag. En toch ben ik me ervan bewust dat enkel mijn eigen ritme me voldoening, voldoende stilte en rust brengt. Juist zo kan ik leven in echt contact met wie ik ben of hoe ik me voel. Als hooggevoelige vrouw ken ik de uitdaging om bij mezelf te blijven, maar ook de kracht om juist daar aan te komen en vanuit daar te leven. Wat er ook speelt, telkens laat ik me weer opnieuw inspireren door de woorden

 

Het mooiste
Wat je kunt worden
Is jezelf

 

Waarom ik life coach ben geworden? In mijn werk kom ik door alle levensverhalen telkens dichtbij de essentie van het bestaan. Juist vanuit die essentie met mensen te werken geeft mij een immense voldoening. Mensen in beweging zien komen en vooral de sprankeling weer te zien in hun ogen. Dat zijn intens mooie momenten en daar mag ik bij zijn. Ik volg mijn hart en zo is mijn werk mijn passie. Laat mij je inspireren. Voel je welkom om in mijn praktijk in alle rust stil te staan bij wat er speelt in jouw leven en wat jou goed doet. Ik heb alle aandacht voor jou.

opleiding

 

Bij het Atma Instituut te Amersfoort heb ik de Post-HBO opleiding tot life coach gevolgd. Een opleiding die geaccrediteerd is als registeropleiding door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION).

 

Het Atma Instituut is erkend door de Nederlandse Orde van beroepscoaches (NOBCO), European Mentoring & coaching council (EMCC), Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs (SPHO) en de Vereniging Integrale Vitaliteitskunde (VIV).

 

Als life coach waarborg ik mijn professionaliteit door ruimte vrij te maken voor intervisie met andere coaches en/of therapeuten. Ook bezoek ik met regelmaat andere (lichaamsgerichte) coaches en/of therapeuten voor supervisie.

 

Ik kan mensen helpen zover ik zelf ben en daarom blijf ik me als mens en life coach ontwikkelen. Ik lees dan ook veel en neem de tijd voor mijn persoonlijke ontwikkeling door het volgen van workshops, cursussen en trainingen op het gebied van coaching en persoonlijke- en intuïtieve ontwikkeling.

 

Verder ben ik dagelijks buiten in de natuur vinden en doe ik aan yoga en meditatie. Dit om steeds meer bewust te ‘zijn’, in dit moment, in je eigen lichaam zijn. De belangrijkste voorwaarde om anderen liefdevol en diepgaand te kunnen begeleiden.

bijscholing

 

Meerdere dagworkshops familieopstellingen in Zwolle onder begeleiding van Peter van Kempen van Human Impact. Tijdens deze workshops kreeg ik diepgaande inzichten in de werking van (gezonde) familiesystemen.

 

Workshop Eckhart Tolle Teachings Leef nu van Evert van de Ven in centrum Wijland in Lunteren. Een dag vol met lichaamswerk, meditatie, dans, drama, muziek, humor, natuur en creativiteit. Persoonlijk de openingen ervaren om in het Nu te zijn, zodat ik als coach anderen hierin kan begeleiden. Voorafgaand aan deze dag heb ik meerdere interactieve lezingen van Evert van de Ven over Eckhart Tolle bijgewoond.

 

Masterclass Belichaamd Begeleiden bij Lichaamswerk Amsterdam. Lichaamsgericht coachen begint bij jezelf, in je eigen lichaam zijn. Deze dag bracht me daar, met meditatie, lichaamswerk, dans, demosessies en door zelf lichaamsgericht te coachen en hierin feedback en interventies op maat bij te krijgen.

 

Naast deze masterclass dag heb ik vervolgens ook meerdere supervisiebijeenkomsten bijgewoond. In groepsverband samen met andere coaches en psychologen onder de deskundige begeleiding van Marlies Roosendaal van Lichaamswerk Amsterdam.

 

Eendaagse vrouwenworkshop: Uit het hoofd/denken terug naar voelen/lichaam. Bij Praktijk Witzand in Soest. Methodes die gebruikt zijn: (energetisch) lichaamswerk, ontspanningsoefeningen, meditatie, massage en ademwerk.

 

An evening with Byron Katie‘ in Amsterdam. (2016 en 2017). Tot twee keer toe heb ik samen met velen anderen Byron Katie The Work zien doen en heb ik uitleg en inzichten hierover gekregen. The Work is een manier om de gedachten die al het lijden in de wereld veroorzaken op te sporen en te onderzoeken. Het is een manier om vrede in jezelf en met de wereld te vinden. Een krachtige methode van zelfonderzoek die je veel vrijheid, rust en regie geeft.

 

Jaartraining The Work van Byron Katie bij Living Heart in Amsterdam. Door deze jaartraining beschik ik over een stevige basis om The Work van Byron Katie als aanvullend gereedschap te gebruiken in mijn praktijk.  Na een introductie zijn verschillende thema’s (bijvoorbeeld goedkeuring & waardering, relaties, familie, ziekte, pijn & dood) aan bod gekomen met behulp van speciaal daarop afgestemde oefeningen. The Work is ook op andere manieren uitgebreid en verdiept door te kijken naar feedback geven en ontvangen, “Nee zeggen is een ja tegen mezelf” en “Wat doe ik en wat voor strategieën zet ik in om geaccepteerd en aardig/slim/goed gevonden te worden”.  Het geleerde is uitgediept en in de praktijk gebracht met behulp van huiswerkopdrachten en sessies met verschillende partners.

 

Verdiepingsweekend bij het Atma Instituut. Tijdens deze drie dagen zijn lichaamsgerichte, energetische en outdoor werkvormen aan bod gekomen. Andere aandachtspunten waren meditatie en de verbinding met de natuur.

 

 

lezingen

 

Het fitte brein – een middag met lezingen van Dick Swaab, Ard Schenk, Erik Scherder en gastspreker Willem Philipsen in Doetinchem.

 

Lezing ‘Hoogsensitiviteit – Fantasie of werkelijkheid’ van Felix Brabander in Zwolle.

 

Lezingen over Eckhart Tolle van Evert van de Ven in Apeldoorn en Varsseveld.

 

 

verdieping

 

Wekelijks volg ik meditatie- en yogalessen bij Adelaine Legters in Doetinchem.

 

Cursus Bach Bloesemremedies bij Adelaine Legters in Doetinchem. Tijdens de cursus is de filosofie van dr. Bach en de werking van de remedies besproken. De volgende thema’s hebben aandacht gekregen: angst (overwin je angsten en zorgen), onzekerheid (hervind vertrouwen en zekerheid), afwezigheid (leef en geniet in het hier en nu), eenzaamheid (maak contact met anderen), overgevoeligheid (blijf goed bij jezelf), moedeloosheid (vind hoop en geluk), overbezorgdheid (leef en laten leven).

 

Aansluitend op deze cursus bezoek ik meerdere keren per jaar Bach verdiepingsavonden voor intervisie en supervisie.

 

Individuele lessen Feldenkrais bij Inge Neijenhuis van Bewust-Bewegen.

Marloes, 32 jaar

Bij Karin voelde ik mij direct op mijn gemak. Zij creëerde een veilige omgeving waarin ik mijzelf mocht zijn. Ik heb enkele sessies gevolgd. Tijdens onze intake wist Karin mijn roerige gedachten en dilemma's ...

Vrouw, 62 jaar

De gesprekken met Karin waren verhelderend: haar vragen zetten me behoorlijk aan het denken en waren confronterend, maar Karin heeft het vermogen om de balans te bewaren tussen confronteren en geruststellen. Bijzonder was het om ...

Ben ik ook de juiste Life Coach voor jou?