The Work van Byron Katie - 1 - De Schommelplek
52983
post-template-default,single,single-post,postid-52983,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.4,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

The Work van Byron Katie – 1

 

NIEUWE TOOL: THE WORK

 

Die collega die je onterecht iets in de schoenen schoof, je moeder die te ver ging met die opmerking, het weekendje uit met vrienden dat gewoon niet leuk was. Wat deze drie voorbeelden met elkaar gemeen hebben? Het zijn situaties die vaak lang blijven hangen in je hoofd. Je blijft er maar mee rondlopen, je komt er niet uit en je hoofd maakt ondertussen overuren. Of je daar vanaf kan komen? Ja, er is een simpele, liefdevolle en radicale manier: The Work van Byron Katie.

 

Wat is The Work?
The Work zou je het beste kunnen omschrijven als een vorm van zelfonderzoek. We hebben het hier dus niet over therapie. Het is een methode om de basis van je onrust aan te pakken en dat doe je door je stressvolle gedachten te onderzoeken. Kijk je eens goed naar je gedachten dan zal je vaststellen dat er allerlei emoties verbonden zijn aan die gedachten. Zoals bijvoorbeeld verdriet, teleurstelling, woede of irritatie. Deze emoties zijn er niet zo maar, ze hebben een oorsprong. Ik zal eens een paar voorbeelden noemen:

 

Ik ben niet goed genoeg.
Hij zou eens naar mij moeten luisteren.
Ik wil dat mijn lichaam er anders uitziet.
Zij moet rekening met mij houden.
Hij is irritant.
Ik wil nooit meer meemaken dat ik word afgewezen.
Zij moeten zich eens volwassen gaan gedragen.
Ik heb nodig dat zij respectvol met mij omgaat.
Ik wil dat hij mij serieus neemt.

 

Hoe werkt The Work?
The Work gaat ervan uit dat elke vorm van verdriet, boosheid, ergernis, wanhoop en pijn (ook fysieke pijn) zijn oorsprong vindt in gedachten die nog niet op hun waarheidsgehalte zijn onderzocht. Zonder je af te vragen of een gedachte of overtuiging waar is, is het zicht op de ander en jezelf niet helder. Je blijft geloven in de gedachte die je stress oplevert en dit met alle gevolgen van dien. Wanneer je je gedachten daarentegen wel onderzoekt, gaan ze de sleutel vormen naar innerlijke helderheid en open, geweldloze communicatie van hart tot hart.

 

The Work bij De Schommelplek
Genoeg redenen om me als Life Coach in te schrijven voor de Jaartraining The Work bij Living Heart in Amsterdam. In mijn praktijk zie ik zoveel gedachten voorbij komen die onrust, stress en slapeloze nachten opleveren. Mijn cliënten lopen vast in hun werk, in relaties, door een burn-out of doordat het leven niet loopt zoals ze het zouden willen. In al die gevallen is The Work inzetbaar. Een prachtige tool voor De Schommelplek – Praktijk voor Life Coaching. Mensen laten ervaren dat er een keuze is om je anders te voelen: vrij, opgelucht, rustig en ontspannen. Liefdevol zijn naar jezelf en je leven afstemmen op wie jij bent.

 

Ben je benieuwd wat ik ga tegenkomen tijdens de Jaartraining The Work?
Of ben je nieuwsgierig geworden wat The Work voor jou kan betekenen?

 

Like mijn Facebookpagina en ik houd je op de hoogte!

 

Een groet vanuit De Schommelplek!

Karin Meerman