Referenties | De Schommelplek
52704
page,page-id-52704,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.4,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Referenties

Om je een beeld te geven hoe ik ben als life coach en wat een bezoek aan De Schommelplek doet met je leven, heb ik hier een aantal referenties verzameld. Voel je van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen.

Life coaching

Anoniem – vrouw, 31 jaar

Na diverse soorten manier van coaching te hebben gehad, waarbij ik elke keer wel opgelucht uit gesprekken kwam, maar niets écht leek te helpen, wees iemand mij op hooggevoeligheid. Na wat zoeken op internet dacht ik echt 'daar moet ik mee aan de slag'. Toen kwam ik in contact met Karin. En dat bleek écht een goede zet. Ik voelde mij direct begrepen en gehoord. Dat was al een opluchting. Maar er moest natuurlijk ook wel echt iets veranderen.. en dat is met jou hulp gelukt! Karin, jij kunt met diverse manieren (gesprekken, opstellingen etc.) zaken, gedachten en patronen enorm goed in kaart brengen. Ik kreeg steeds meer gevoel stukjes van mezelf weer te vinden. Ik maakte stappen en voelde dat ik wel meer bij mezelf uit kwam. Wel 'schrok' ik (achteraf) gezien van de een na laatste sessie. Je confronteerde wat meer dan ik gewend was. Ik had toen nog niet door dat dit een bewuste zet vanuit jou was, die ik achteraf gezien écht nodig had. Toen ik je de keer erop zag en we dit bespraken viel eigenlijk alles voor mij op z'n plek. Het was een bewuste keuze en ... ik heb écht actie ondernomen. Dus jij wist precies hoe je mij in beweging kon krijgen. Je bent heel sterk om dingen goed in kaart te krijgen en te kijken waar wat ligt. Ik zat enorm in de knoop met gedachtes/gevoelens etc. Door alle handvatten die jij mij aangereikt hebt, heb ik daar veel meer inzicht in gekregen. Ik voel mij sterker, meer mijzelf en ook erg belangrijk, ik weet mijn hooggevoeligheid meer als goede eigenschap te zien dan als iets waar ik last van heb. Dank voor alles! En tot slot wil ik nog aangeven dat ik het heel prettig vond dat je een e-mail stuurde met daarin de besproken punten. Op deze manier kon ik het rustig zelf terug lezen, maar ook makkelijker uitleggen aan anderen wat ik zoal met je besprak en welke inzichten mij dit gaf.

Jolanda, 46 jaar

Karin is een warme en oprechte coach, waarbij je je snel op je gemak voelt. Hierdoor is het makkelijk om je open te stellen en je verhaal te vertellen, zowel bij haar in de praktijk alsook tijdens een wandeling in de natuur. Ze is een uitstekende luisteraar en is in staat de kern van het probleem eruit te filteren. Daarna biedt ze praktische oefeningen/oplossingen, zodat je gelijk aan de slag kunt om vooruitgang te boeken.

Anoniem – vrouw, 38 jaar, loopbaancoaching

Ik kwam bij Karin voor loopbaancoaching, omdat ik vastliep in mijn werk. Jaren worstelde ik met overbelasting. Karin is een goede, doortastende, begripvolle coach, die onderbewuste thema's moeiteloos bij mij naar boven wist te halen, waardoor ik oude patronen kon loslaten en doorbreken. Dankzij Karin en de vele inzichten die ik tijdens de drie sessies kreeg, kan ik nu de juiste keuzes maken voor mijn toekomst.

Anoniem – vrouw,  33 jaar

Ik heb je ervaren als rustig en prettig, met een open blik. Zeer goed luisterend met een scherpe analyse. Je luistert, vat samen en bent op een prettige manier confronterend. Door de sessies heb ik meer inzicht gekregen in waar ik vastliep en ben ik meer te weten gekomen over wat hoogsensitiviteit voor mij betekent.

Anoniem – vrouw, 34 jaar, loopbaancoaching

Karin is zeer getalenteerd in het naar boven halen van de onderliggende gevoelens en gedachten. Dit is confronterend, maar ze zorgt ervoor dat alles wat je te weten komt over jezelf in perspectief blijft staan. Ze biedt een veilige omgeving, weet heel goed wat ze doet en voelt feilloos aan wat nog wel of niet goed zit, waar ze mee verder kan en waar ze (nog) niet mee aan de slag kan. Het resultaat is dat je volledig gecontroleerd, stapje voor stapje, steeds beter begrijpt waar die gevoelens, gedachten en bijbehorende gedrag vandaan komen. Wat de effecten zijn en wat je zelf eraan kunt doen.

Lees hier verder over haar ervaringen met loopbaancoaching.

Anoniem – vrouw, 34 jaar

Er is het afgelopen jaar veel voor mij veranderd. Die verandering vond plaats in mij. Laatst vroeg iemand wat voor mij het keerpunt is geweest. Na een paar dagen kwam ik tot het antwoord. Het keerpunt waren onze gesprekken. Hierdoor leerde ik hoe mijn gedachten werken en in welke valkuil ik telkens trap. Nu ik mij daarvan bewust ben, heb ik altijd een keuze. Laat ik mij leiden door mijn niet-helpende gedachten? Of vertrouw ik op mijzelf? Ik ben zoveel vrolijker nu, vol vertrouwen, meer ontspannen en tevreden met mijzelf en mijn leven. Ik ben je dankbaar.

Kimberley, 29 jaar

Je gaf me erg veel rust tijdens de sessies en je hebt me mijn problematiek van dichtbij laten zien door ‘rollen’ te spelen. Je pakt de problematiek aan daar waar het nodig is en hebt mij met beide benen op de grond gezet. Na de derde sessie was ik eigenlijk al waar ik zijn wilde, ik heb een kleine terugval gehad, maar door het laatste gesprek met jou was ik al snel weer de oude (nieuwe) ik.

Anoniem – vrouw, 49 jaar

De sessies die ik bij je heb gevolgd, hebben me goed gedaan. Je gaf een goed inzicht in mijn 'probleem' en een 'tool' om daar mee om te gaan. Voor nu voelt het goed, zou ik vastlopen, zal ik je zeker benaderen.

Anoniem – vrouw, 62 jaar

De gesprekken met Karin waren verhelderend: haar vragen zetten me behoorlijk aan het denken en waren confronterend, maar Karin heeft het vermogen om de balans te bewaren tussen confronteren en geruststellen. Bijzonder was het om in de ruimte te gaan staan met de opdracht te kiezen wáár ik wilde staan, op plekken die momenten in mijn leven representeerden en na te denken over die plaatsen en te voelen wat dat teweeg brengt. Karin bracht structuur in mijn wirwar van gedachten door precies die vragen te stellen die mij, stapje voor stapje, duidelijkheid gaven. De kracht van haar coaching zit in het stellen van vragen en haar aandachtige luisterhouding. De gesprekken voelden als een warme deken, door Karins rustige persoonlijkheid en door de prettige, vriendelijke sfeer van de gespreksruimte.

Marloes, 32 jaar

Bij Karin voelde ik mij direct op mijn gemak. Zij creëerde een veilige omgeving waarin ik mijzelf mocht zijn. Ik heb enkele sessies gevolgd. Tijdens onze intake wist Karin mijn roerige gedachten en dilemma's met gerichte vragen en oefeningen af te bakenen tot een concreet en helder vraagstuk. Het besef dat ik zelf invloed heb op het dilemma, was voor mij heel waardevol. Ik kreeg grip op de situatie. In de opvolgende sessies heb ik geleerd hoe ik met dergelijke dilemma's om kan gaan en welke manier voor mij het beste werkt. De dingen die ik bij Karin heb geleerd pas ik nog dagelijks toe. Door de sessies sta ik dichter bij mijzelf en heb ik rust en vrede in mijn denken en doen.
Leesclub Boeken voor geluk
Hi Karin, dankjewel dat je je huis en hart openstelt en onze boekenclub mogelijk maakt. Gisteren was weer zo fijn. Door het lezen en delen met elkaar, groei ik ontzettend. Het is niet in woorden of waarden te beschrijven. Ik ben er heel dankbaar voor.
De leesclub biedt een prachtige mogelijkheid om samen rond de tafel in gesprek te gaan. Het uitgangspunt is de inhoud van een boek dat je vooraf gelezen hebt. Karin weet deze op creatieve wijze te vertalen naar het dagelijks leven. Hierin kan ieder zich herkennen en over zijn eigen ervaringen vertellen. Onder het genot van een kop warme thee met iets lekkers, praat je al gauw mee over wat jou persoonlijk raakt, ontroerd en verwonderd. Iedereen heeft inspraak over de keuze van het boek. Soms loopt er een thema als een soort rode draad door de avond heen, bijvoorbeeld Verbinding.
Het meest waardevol van de leesclub vind ik het leren van elkaar en ook het luisteren naar elkaar. Het heeft me mooie gesprekken gebracht, herkenning, inzichten, maar ook rust. De leesclub voelt als een soort wellness ochtend voor mezelf.
Mijn verwachtingen van de leesclub zijn uitgekomen, eigenlijk meer dan dat. Ik vind het interessante bijeenkomsten met hele inspirerende mensen. De dingen die besproken zijn, blijven hangen. Zowel van het boek, van de andere deelnemers, als van Karin zelf. Ik voel en zie veel herkenning.
De leesclub heeft me vooral gebracht dat ik een boek helemaal uit heb gelezen en er ook bewust/actief mee bezig ben geweest. Een boek dat anders misschien op mijn nachtkastje was blijven liggen. Of dat ik alleen maar vluchtig gelezen had. Het bespreken met de groep was een stok achter de deur om het actief te lezen. En het was leuk te horen hoe anderen die inhoud hadden ervaren. Ik geef de leesclub een 8! Vooral omdat de aanpak en benadering van Karin heel plezierig en prettig is. Dat doet ze heel goed!

Ja, dit zou wel eens de plek voor mij kunnen zijn.