Referenties | De Schommelplek
52704
page-template-default,page,page-id-52704,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.4,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Referenties

Om je een beeld te geven hoe ik ben als life coach en wat een bezoek aan De Schommelplek doet met je leven, heb ik hier een aantal referenties verzameld. Voel je van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen.

Life coaching

Anoniem - vrouw, 39 jaar

De Schommelplek, met een fijne helpende coach Karin! Een tijdje geleden ben ik bij Karin geweest en heeft ze me in een traject geholpen als life coach. Op meerdere punten (werk, relatie, persoonlijkheid) kan ze je helpen om makkelijker en fijner of anders naar situaties te kijken. Door af en toe ook een spiegel voor te houden kan ze je op een goede en rustige manier handvaten geven om er wat mee te doen. Wat ik vooral als heel prettig heb ervaren is dat je echt met alles bij Karin terecht kunt en ze zo goed naar je luistert. Ze is heel rustig en een warme persoonlijkheid, waardoor je je bij haar direct 'thuis' voelt. Ik had met Karin de juiste klik en ze heeft me ontzettend goed geholpen om door een lastige fase in mijn leven heen te komen. Ik kijk heel prettig op onze sessies terug en ben haar heel dankbaar hiervoor! 

Peter - 54 jaar

Toen ik contact met jou opnam had ik al een heel traject afgelegd bij meerdere hulpverleners en zoals ik je al verteld heb voelde ik mij vanaf het eerste voorgesprek mij op mijn gemak en dat is iets wat bij mij niet zo makkelijk gaat. Je was de laatste die ik belde en ondanks dat duurde het bijna nog een jaar voor ik begon. Als coach straal je heel veel rust uit en vertrouwen, dus praten over mijn verleden kon ik dan ook makkelijker. Ik heb veel van je geleerd en ook toegepast in mijn leven en als je ziet hoe ik er nu insta, dan geloof ik bijna niet meer waar ik vandaan kwam. Gisteren was onze laatste afspraak en onderweg daar naartoe besefte ik wat er eigenlijk veranderd is, Soms vergeet je dat wel eens, dat alles weer zo gewoon lijkt. Toen ik thuis kwam stond ik voor het raam de tuin in te kijken naar het druilerige weer en voor het eerst sinds hele lange tijd voelde ik mij intens gelukkig en weet ik dat ik dit nooit meer los ga laten, samen met jouw aangedragen handvatten ben ik in een totaal nieuw leven gestapt, althans zo voelt dat en misschien moet het ook gewoon zo zijn. Karin bedankt voor alles.

Anoniem - vrouw,  47 jaar

Ik was op zoek naar iemand die me kon helpen, iemand die me kon begeleiden, eigenlijk iemand die me kon laten zien hoe ik anders met mijzelf om kan gaan en dus ook met mijn medemens. Karin is een lieve, warme, vrouw een hele fijne coach. Met verschillende tools heeft zij me geholpen om inzicht in mijzelf te krijgen. Dankzij haar hulp ben ik bewust geworden van hoe belangrijk het is om eerlijker tegen mijzelf te zijn!

Anoniem - vrouw,  55 jaar

De plek en coach is rust gevend en voelde gelijk goed. Karin heeft een rustige persoonlijkheid, kan goed luisteren en tips aanreiken. We zijn begonnen met het onderzoeken van de vraag en daar waar het nodig is verdiepen. Dit doet Karin op een prettige manier vanuit verschillende methodieken. Het is fijn dat Karin even mijn spiegel was en ik zelf de tools meeneem op de mijn verdere weg. Bedankt voor wie je bent en de tijd die we samen mochten delen.

Anoniem - vrouw, 46 jaar

Na met verschillende mensen gesproken te hebben over mijn onzekerheden en onrust (wat niet hielp) ben ik bij De Schommelplek beland. Wat voor mij heel belangrijk is, is dat ik me op mijn gemak bij iemand moet voelen om mijn verhaal te kunnen doen en dat was bij Karin absoluut het geval. Veel samen praten en goede tips hebben mij anders leren denken. Na een aantal sessies kwam er meer rust in mijn lichaam. Voor nu probeer ik zelf een balans te vinden met alle hulp van Karin. Bedankt voor je goede raad en dat je me tijdens de sessies goed hebt getriggerd met bepaalde feiten in mijn leven.

Kim - 30 jaar

Karin heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in wat ik zelf echt graag wil t.o.v. dat wat ik denk dat anderen van mij verwachten. Ze heeft mij op een rustige en prettige manier anders naar mezelf laten kijken. Dat heeft mij geholpen om keuzes te durven maken en daardoor een fijnere werk-privé balans te hebben. Ik vond het prettig dat de afspraken ook buiten, in de natuur, konden plaatsvinden. Dat voelde voor mij laagdrempelig en rustgevend.

Anoniem - vrouw, 29 jaar

Ik was op zoek naar een coach om mijn emoties te begrijpen en om rust in mezelf te vinden. Ik had het gevoel volledig buiten mezelf te staan. De eerste keer bij Karin was erg fijn. In alle rust en liefde geeft ze je het vertrouwen om je te openen en om de kern aan te pakken. Ze weet precies de punten te vinden die 'vast' in jezelf zitten. Karin heeft samen met mij verschillende oefeningen gedaan, waardoor mijn ogen in kleine stapjes zijn geopend en ik mezelf beter kon accepteren. Ook gericht op de loopbaan heb ik veel aan Karin gehad. Samen hebben we situaties besproken. Met haar strakke vragen en kennis over hooggevoeligheid kom je echt tot de kern. Als je terug bij jezelf wilt komen, onzekerheden wil omzetten in kracht, of je wil laten spiegelen door de natuur, raad ik je echt aan om naar Karin toe te gaan. Ze heeft mij bij mezelf terug laten komen, waardoor ik veel rust en kracht ervaar. En vooral ook geleerd dat er mindere momenten mogen zijn en jezelf lief te hebben. Karin, bedankt voor alles!

Anoniem - vrouw, 39 jaar

Ik heb je als een fijne coach ervaren. Je luisterde goed naar m’n verhaal en hielp me bij het vinden van de juiste woorden. Je had eerst een aantal vragen over hoe ik zelf ben. Daarop speelde je in en je had al snel door, door mijn antwoorden, waar mijn ‘probleempunten’ zaten en zo konden we de hulpvragen vaststellen. Ik heb inzicht gekregen waarom ik doe zoals ik doe. En wat mijn triggerpunten zijn en hoe ik kan herkennen als ik weer terugval naar het oude gedrag.

Anoniem - vrouw, 26 jaar

Ik kwam terecht bij Karin omdat ik op zoek was naar rust in m'n hoofd, last had van negatieve gedachtes en weer vrij wou zijn. Het 1e gesprek met haar gaf me gelijk het gevoel dat ik de goede persoon had gevonden, haar manier van communiceren en haar open en rustige houding gaf vertrouwen en ze wist gelijk punten te vinden die me aan het denken zette. Ik heb een half jaar bij haar verschillende sessies gehad waarin we stap voor stap mijn hulpvragen gingen beantwoorden, eerst goed onderzocht waar het probleem lag en hoe het was ontstaan. Ze stelt hierbij hele gerichte vragen, maar we deden ook oefeningen die me echt inzicht gaven over hoe het zat en waarom ik mijn denkwijze als patroon had ontwikkeld. We hebben hierbij ook 2 keer afgesproken in het bos en dit heb ik als heel prettig ervaren. Ze laat je vrij in de keuze wat jij prettig vindt. Ik heb Karin leren kennen als coach die je op je gemak laat voelen, veel kennis heeft over haar vakgebied (denken, hooggevoeligheid) en plezier uit haalt om mensen te kunnen helpen. Ben haar ontzettend dankbaar dat ik door haar weer mezelf kan zijn en de rust heb gevonden. Dankzij haar veel geleerd over mezelf. Na jaren het probleem half aangepakt te hebben, heb ik nu het gevoel dat het gelukt is en ik weer vrij kan zijn. Ik kan het iedereen aanraden om Karin als coach te nemen!!

Anoniem - vrouw, 25 jaar

Ik heb Karin als een veilige, neutrale coach ervaren die je heel goed een spiegel voor kan houden op een rustige en echte manier. Het is een coach waar ik gauw een klik mee had, omdat ik me volledig geaccepteerd en serieus genomen voelde. Karin heeft een heel open en welkome houding naar je toe en laat je niet twijfelen of je er goed aan hebt gedaan om te komen. Per sessie stelde ze scherpe vragen en ze wist altijd heel goed waar ze het over had en wist ook nog wat je in de vorige sessies zei. Er is een goede balans tussen het praten, zien, oefenen en ook een goede portie nuchterheid. Alhoewel je denkt voor een bepaald iets te komen, blijkt achteraf dat er nog veel meer was waar we aan hebben kunnen werken. Ik kwam bij Karin uit omdat ik toe was aan meer rust in mijn hoofd en meer controle over mijn emoties. Ik was echt moe, moe van dat ik me steeds zo liet meeslepen in mijn emoties en moe omdat ik me overal druk om kon maken. Karin daagde mij uit dieper te graven dan ooit, op een prettige manier. Ze helpt je goed nadenken over waar bepaalde dingen vandaan komen en waarom je soms (on)bewust doet wat je doet. Stapje voor stapje werd ik rustiger en kreeg ik steeds meer door wat ik in het dagelijkse leven kon doen om het voor mezelf allemaal wat luchtiger en kalmer te houden. Voor een ieder die last heeft van stress, onzekerheid, moeilijke periodes, twijfels of echt eens een goed inzicht van een geschikt persoon kan gebruiken, kan ik Karin meer dan aanraden. Niet twijfelen, gewoon proberen! Het heeft mij enorm geholpen om meer rust te vinden en beter met situaties om te gaan zonder hierbij door te schieten in een bepaalde emotie. Ik heb het idee dat ik weer meer energie heb en er weer tegenaan kan. En mócht het ooit nog gewenst zijn, kan ik altijd weer bij haar terecht. Karin: dankjewel voor alles. Ik ben je heel dankbaar en ben blij dat je doet wat je doet. Diezelfde ervaring gun ik nog velen anderen.

Anoniem - vrouw, 31 jaar

Na diverse soorten manier van coaching te hebben gehad, waarbij ik elke keer wel opgelucht uit gesprekken kwam, maar niets écht leek te helpen, wees iemand mij op hooggevoeligheid. Na wat zoeken op internet dacht ik echt 'daar moet ik mee aan de slag'. Toen kwam ik in contact met Karin. En dat bleek écht een goede zet. Ik voelde mij direct begrepen en gehoord. Dat was al een opluchting. Maar er moest natuurlijk ook wel echt iets veranderen.. en dat is met jou hulp gelukt! Karin, jij kunt met diverse manieren (gesprekken, opstellingen etc.) zaken, gedachten en patronen enorm goed in kaart brengen. Ik kreeg steeds meer gevoel stukjes van mezelf weer te vinden. Ik maakte stappen en voelde dat ik wel meer bij mezelf uit kwam. Wel 'schrok' ik (achteraf) gezien van de een na laatste sessie. Je confronteerde wat meer dan ik gewend was. Ik had toen nog niet door dat dit een bewuste zet vanuit jou was, die ik achteraf gezien écht nodig had. Toen ik je de keer erop zag en we dit bespraken viel eigenlijk alles voor mij op z'n plek. Het was een bewuste keuze en ... ik heb écht actie ondernomen. Dus jij wist precies hoe je mij in beweging kon krijgen. Je bent heel sterk om dingen goed in kaart te krijgen en te kijken waar wat ligt. Ik zat enorm in de knoop met gedachtes/gevoelens etc. Door alle handvatten die jij mij aangereikt hebt, heb ik daar veel meer inzicht in gekregen. Ik voel mij sterker, meer mijzelf en ook erg belangrijk, ik weet mijn hooggevoeligheid meer als goede eigenschap te zien dan als iets waar ik last van heb. Dank voor alles! En tot slot wil ik nog aangeven dat ik het heel prettig vond dat je een e-mail stuurde met daarin de besproken punten. Op deze manier kon ik het rustig zelf terug lezen, maar ook makkelijker uitleggen aan anderen wat ik zoal met je besprak en welke inzichten mij dit gaf.

Jolanda, 46 jaar

Karin is een warme en oprechte coach, waarbij je je snel op je gemak voelt. Hierdoor is het makkelijk om je open te stellen en je verhaal te vertellen, zowel bij haar in de praktijk alsook tijdens een wandeling in de natuur. Ze is een uitstekende luisteraar en is in staat de kern van het probleem eruit te filteren. Daarna biedt ze praktische oefeningen/oplossingen, zodat je gelijk aan de slag kunt om vooruitgang te boeken.

Anoniem - vrouw, 38 jaar, loopbaancoaching

Ik kwam bij Karin voor loopbaancoaching, omdat ik vastliep in mijn werk. Jaren worstelde ik met overbelasting. Karin is een goede, doortastende, begripvolle coach, die onderbewuste thema's moeiteloos bij mij naar boven wist te halen, waardoor ik oude patronen kon loslaten en doorbreken. Dankzij Karin en de vele inzichten die ik tijdens de drie sessies kreeg, kan ik nu de juiste keuzes maken voor mijn toekomst.

Anoniem - vrouw,  33 jaar

Ik heb je ervaren als rustig en prettig, met een open blik. Zeer goed luisterend met een scherpe analyse. Je luistert, vat samen en bent op een prettige manier confronterend. Door de sessies heb ik meer inzicht gekregen in waar ik vastliep en ben ik meer te weten gekomen over wat hoogsensitiviteit voor mij betekent.

Anoniem - vrouw, 34 jaar, loopbaancoaching

Karin is zeer getalenteerd in het naar boven halen van de onderliggende gevoelens en gedachten. Dit is confronterend, maar ze zorgt ervoor dat alles wat je te weten komt over jezelf in perspectief blijft staan. Ze biedt een veilige omgeving, weet heel goed wat ze doet en voelt feilloos aan wat nog wel of niet goed zit, waar ze mee verder kan en waar ze (nog) niet mee aan de slag kan. Het resultaat is dat je volledig gecontroleerd, stapje voor stapje, steeds beter begrijpt waar die gevoelens, gedachten en bijbehorende gedrag vandaan komen. Wat de effecten zijn en wat je zelf eraan kunt doen.

Lees hier verder over haar ervaringen met loopbaancoaching.

Anoniem - vrouw, 34 jaar

Er is het afgelopen jaar veel voor mij veranderd. Die verandering vond plaats in mij. Laatst vroeg iemand wat voor mij het keerpunt is geweest. Na een paar dagen kwam ik tot het antwoord. Het keerpunt waren onze gesprekken. Hierdoor leerde ik hoe mijn gedachten werken en in welke valkuil ik telkens trap. Nu ik mij daarvan bewust ben, heb ik altijd een keuze. Laat ik mij leiden door mijn niet-helpende gedachten? Of vertrouw ik op mijzelf? Ik ben zoveel vrolijker nu, vol vertrouwen, meer ontspannen en tevreden met mijzelf en mijn leven. Ik ben je dankbaar.

Kimberley, 29 jaar

Je gaf me erg veel rust tijdens de sessies en je hebt me mijn problematiek van dichtbij laten zien door ‘rollen’ te spelen. Je pakt de problematiek aan daar waar het nodig is en hebt mij met beide benen op de grond gezet. Na de derde sessie was ik eigenlijk al waar ik zijn wilde, ik heb een kleine terugval gehad, maar door het laatste gesprek met jou was ik al snel weer de oude (nieuwe) ik.

Anoniem - vrouw, 49 jaar

De sessies die ik bij je heb gevolgd, hebben me goed gedaan. Je gaf een goed inzicht in mijn 'probleem' en een 'tool' om daar mee om te gaan. Voor nu voelt het goed, zou ik vastlopen, zal ik je zeker benaderen.

Anoniem - vrouw, 62 jaar

De gesprekken met Karin waren verhelderend: haar vragen zetten me behoorlijk aan het denken en waren confronterend, maar Karin heeft het vermogen om de balans te bewaren tussen confronteren en geruststellen. Bijzonder was het om in de ruimte te gaan staan met de opdracht te kiezen wáár ik wilde staan, op plekken die momenten in mijn leven representeerden en na te denken over die plaatsen en te voelen wat dat teweeg brengt. Karin bracht structuur in mijn wirwar van gedachten door precies die vragen te stellen die mij, stapje voor stapje, duidelijkheid gaven. De kracht van haar coaching zit in het stellen van vragen en haar aandachtige luisterhouding. De gesprekken voelden als een warme deken, door Karins rustige persoonlijkheid en door de prettige, vriendelijke sfeer van de gespreksruimte.

Marloes, 32 jaar

Bij Karin voelde ik mij direct op mijn gemak. Zij creëerde een veilige omgeving waarin ik mijzelf mocht zijn. Ik heb enkele sessies gevolgd. Tijdens onze intake wist Karin mijn roerige gedachten en dilemma's met gerichte vragen en oefeningen af te bakenen tot een concreet en helder vraagstuk. Het besef dat ik zelf invloed heb op het dilemma, was voor mij heel waardevol. Ik kreeg grip op de situatie. In de opvolgende sessies heb ik geleerd hoe ik met dergelijke dilemma's om kan gaan en welke manier voor mij het beste werkt. De dingen die ik bij Karin heb geleerd pas ik nog dagelijks toe. Door de sessies sta ik dichter bij mijzelf en heb ik rust en vrede in mijn denken en doen.
Leesclub Boeken voor geluk
Hi Karin, dankjewel dat je je huis en hart openstelt en onze boekenclub mogelijk maakt. Gisteren was weer zo fijn. Door het lezen en delen met elkaar, groei ik ontzettend. Het is niet in woorden of waarden te beschrijven. Ik ben er heel dankbaar voor.
De leesclub biedt een prachtige mogelijkheid om samen rond de tafel in gesprek te gaan. Het uitgangspunt is de inhoud van een boek dat je vooraf gelezen hebt. Karin weet deze op creatieve wijze te vertalen naar het dagelijks leven. Hierin kan ieder zich herkennen en over zijn eigen ervaringen vertellen. Onder het genot van een kop warme thee met iets lekkers, praat je al gauw mee over wat jou persoonlijk raakt, ontroerd en verwonderd. Iedereen heeft inspraak over de keuze van het boek. Soms loopt er een thema als een soort rode draad door de avond heen, bijvoorbeeld Verbinding.
Het meest waardevol van de leesclub vind ik het leren van elkaar en ook het luisteren naar elkaar. Het heeft me mooie gesprekken gebracht, herkenning, inzichten, maar ook rust. De leesclub voelt als een soort wellness ochtend voor mezelf.
Mijn verwachtingen van de leesclub zijn uitgekomen, eigenlijk meer dan dat. Ik vind het interessante bijeenkomsten met hele inspirerende mensen. De dingen die besproken zijn, blijven hangen. Zowel van het boek, van de andere deelnemers, als van Karin zelf. Ik voel en zie veel herkenning.
De leesclub heeft me vooral gebracht dat ik een boek helemaal uit heb gelezen en er ook bewust/actief mee bezig ben geweest. Een boek dat anders misschien op mijn nachtkastje was blijven liggen. Of dat ik alleen maar vluchtig gelezen had. Het bespreken met de groep was een stok achter de deur om het actief te lezen. En het was leuk te horen hoe anderen die inhoud hadden ervaren. Ik geef de leesclub een 8! Vooral omdat de aanpak en benadering van Karin heel plezierig en prettig is. Dat doet ze heel goed!

Ja, dit zou wel eens de plek voor mij kunnen zijn.