Uit mijn praktijk | Druk hoofd | Blog bij De Schommelplek
55843
post-template-default,single,single-post,postid-55843,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.4,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Druk hoofd

Ik hoor het zo veel:het is zo druk in mijn hoofd. Overdag, maar ook vooral als ik probeer te slapen. Er lijkt een verband te zijn tussen hooggevoeligheid en een druk hoofd. En terwijl ik dit schrijf, mag ik ook zelf de kluwen van alle gedachten op een afstandje gaan bekijken, want anders komt er weinig lijn in alles. De vraag die het waard is om te onderzoeken is ‘hoe kom je met je gevoeligheid juist telkens uit bij dat hoofd?’ Dat hoofd dat allerlei gedachten, gevoelens, ervaringen, triggers en ga zo maar door blijft benoemen, analyseren en vooral wil oplossen.

 

je wilt het zo graag anders

En nu weer terug naar het hoofd en dan bedoel ik vooral de gedachtestroom waar zo moeilijk een einde aan komt. Alsof er voortdurend een soort zender mee loopt die verslag doet. Het trekt je vaak naar een verbetering toe van de situatie nu. Je vermoeidheid, gebrek aan energie, de overprikkeling, je zou het zo graag anders willen voelen. Mee willen draaien, door kunnen gaan in plaats van moeten bijkomen. Je goed voelen over hoe jij je leven vorm geeft. Tijd voor een nieuw leven waar ieder ander blijkbaar een betere handleiding bij heeft gekregen en jij maar in de wachtkamer blijft zitten. Het voelt alsof je niet snapt hoe een ander met een kinderlijk gemak geweldig kan varen op routine, zelfverzekerdheid en ja ook op een volle energietank.

 

vlinder met krachttraining

Nu voel je vast wel aan dat anderen ook vaak aan de binnenkant bezig zijn met vechten en toch blijf je vaak achter als je je met anderen vergelijkt. Die meetlat zorgt voor een stuwmeer met gedachten over hoe jij zou moeten zijn. Het doet pijn als je terug kijkt op wat je had moeten zijn en ook werkt het verlammend als je kijkt hoe je in de toekomst nu eindelijk eens moet gaan presteren. Alsof je vlucht voor wie je nu bent, je hoofd wil je een andere kant op hebben. De gevoeligheid die zoveel aandacht nodig heeft om je gelukkig te voelen, wordt bruut onderworpen aan een verbeter programma. Alsof je een vlinder krachttraining wilt laten doen. Je verstand wil dat je sterker en beter gaat worden, maar de pracht van wie je bent, is er al lang.

 

en weg is het lijntje met je hoofd

Ik hoop dat je snel een vlinder mag zien. Sta stil, wordt scherp, stap zo voor een moment uit je gedachten, uit je hoofd en volg de beweging. Merk je ademhaling op. Zo’n bewust moment laat je voelen hoe het is om er te zijn. Enkel te zijn. Hup knip je het lijntje met je hoofd door. Ja, zo kan het ook, het is goed, al ben ik moe, al kijk ik naar een vlinder en werkt de rest van de wereld door. Ik ben wie ik ben.

 

Alle liefs voor jou,

Karin

 

Zou je hier graag vrijblijvend verder over willen praten? Stuur mij dan een berichtje. Ik ontmoet je graag.

 

  Je naam*

  Je e-mail adres*

  Je telefoonnummer

  Je bericht

  * verplichte velden

   

  Er is een verlangen bij mij om mijn gedachten in woorden te vangen. Om zo meer bewustzijn te creëren in mijn leven. Het is een diepe passie om te voelen dat de woorden er zijn en dat ik ze enkel nog op papier hoef te zetten. Lees je mee? Het zijn geen vaststaande feiten. Het zijn woorden die op dit moment passen bij mijn leven, bij mijn stemming en bij de verhalen die ik hoor in mijn praktijk voor life coaching. Wisselend van kleur, klank en richting, maar hopelijk wel herkenbaar voor jou. Om meer te zijn wie je bent, in dit moment. Graag nodig ik je uit om mee te lezen, precies zoals je nu bent. Lees mijn blogs, verwonder je en laat je inspireren.

   

  Karin Meerman | Life coach bij De Schommelplek