Loopbaancoaching | Praktijk De Schommelplek
55045
post-template-default,single,single-post,postid-55045,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.4,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
Loopbaancoaching bij De Schommelplek

Weer blij worden van je werk

Hoe vind ik werk dat me echt blij maakt?

 

Stel, jij en je werk worden in een etalage geschoven en je kinderen, je partner of je vrienden kijken toe. Hoe zou dat voelen? Ben je trots op jezelf? Ben je het voorbeeld voor je kinderen dat je zo graag wilt zijn? En mocht dit beide niet meteen in je opkomen, wat maakt dat je dit werk blijft doen? Werk dat aanvoelt als routine, als het juiste trucje toepassen of werk dat jou zo uitput dat je na werktijd op bent. Het geeft een ongemakkelijk gevoel in je lijf en toch ga je door. Het kan ook anders, echt.

 

De prijs kan hoog zijn

Vraagt jouw werk veel van je? Misschien wel te veel. Genieten van je kinderen, energie hebben om erop uit te trekken. Is dit nog wel zo vanzelfsprekend of voelt je leven meer als overleven? Overleven betekent vaak dat we onze lichaamssignalen voor het gemak opzij duwen. Je gaat maar door en de prijs kan hoog zijn. Je leeg, verdrietig of zelfs depressief voelen. Of je komt in een burn-out terecht. Je hoofd blijft maar bezig met oplossingen aandragen, wil aan alle verwachtingen voldoen en maakt overuren. Tot het moment dat je lijf zich laat horen en de tranen vaak over je wangen rollen. Dan word je stil gezet.

 

Geen energie, geen tijd, wél een hypotheek

Nog even een stap terug. Hoe zit het toch dat we zo uitgeput kunnen raken? En belangrijker nog, waarom kiezen we niet voor ander werk? De vrouwen in mijn praktijk die hiermee worstelen, vertellen me vaak heel duidelijk waar het aan ligt. De hypotheek moet betaald worden en al willen ze iets anders gaan doen, wat dan? Tijd en geld voor een nieuwe opleiding liggen niet voor het oprapen. Het studentenleven ligt al ver achter ze en de vrijheid om stappen te zetten ook. De beslissing voelt dan ook zwaar aan. Het is nogal wat, best eng ook en ze willen het heel goed doen. Logisch, het is niet zomaar iets om van baan te veranderen. Druk op de ketel dus. En dat terwijl je ook gewoon weer naar je werk moet, de kinderen moet ophalen, die ene afspraak nog na moet komen en tussendoor wacht het huishouden. Intuïtief je droom volgen, je blokkades eens onderzoeken en overwinnen dat zit er vaak niet in. Je bent er zelfs vaak te moe voor of je weet niet waar je moet beginnen.

 

Gun het jezelf

Als je voelt dat je verdrinkt, als je maar blijft denken (ook voor anderen) en je het ongemakkelijke gevoel in je lijf gaat opmerken, dan kun je daar iets mee doen. Je kunt iemand opzoeken die bij je blijft als je stil valt en jou begeleidt om weer te voelen wat er speelt. In mijn praktijk is daar de ruimte voor. Ik help ik je niet met het vinden van de juiste baan. Dat weet jij zelf het beste. Het is de vraag waarom je daar zelf nu niet bij kunt. Hoe kan het dat je niet meer voelt welke keuze je wilt gaan maken? Welke gedachten en welke besluiten maken dat je bent gaan overleven. Vaak houdt dit in dat je veel bent gaan denken en piekeren. Je wilt het heel goed doen, het liefst perfect. Ondertussen ben je vaak niet meer de persoon die je wilt zijn, voor je omgeving niet en voor je kinderen al helemaal niet. Je doet niet meer wat jou blij maakt. Gun het jezelf om hier verandering in te brengen. Kies voor een unieke manier van loopbaancoaching in mijn praktijk De Schommelplek.

 

Wat gaan we doen?

Voorop staat dat we samen veel dieper gaan kijken dan de loopbaanvraag zelf. Geen testen of je cv nog eens doorspitten. Echte keuzes maak je niet met je verstand, maar met je hart. Als je voelt wie je bent, heb je de basis te pakken voor het werk dat bij jou past. Hoe je daar komt? Een verandering in je loopbaan kan niet zonder bewustwording. Wat heb je meegebracht in dit leven en waar ben je terecht gekomen? Wat heb je allemaal neergezet in dit leven en hoe voelde dat diep van binnen? En wat wil ik nu? Vragen waar je hoofd niet altijd meteen meer bij kan. Ik kies dan ook voor verschillende coaching tools passend bij jou als persoon, zoals biografisch werkenvoice dialogue, transactionele analyse, innerlijk kind werk, lichaamswerk en ook outdoor life coaching. Stuk voor stuk uitnodigingen om je licht te laten schijnen op dat wat nodig is.

 

Weer blij worden van je werk?

Werk is de manier om uiting te geven aan de mens wie jij bent. Dat geeft energie, dan leef je echt, in het nu, bewust en met alle aandacht voor jouw behoeftes, je verlangen en je talenten. En ja, dan komt dat inkomen ook. En omdat de hoge prijs voor het overleven ook wegvalt, levert het je nog veel meer op dan je nu voor mogelijk houdt. Je leeft het leven dat bij jou past. Spreekt dit je aan? Wil je weer blij worden van je werk? Neem dan vrijblijvend contact met me op voor een kennismaking (kosteloos). Dan kun je ervaren of het goed voelt om samen aan de slag te gaan.

 

Ik ontmoet je graag,

 

Karin Meerman | 06 28039809 | info@deschommelplek.nl

 

Klik hier voor meer informatie.

 

Of stuur mij een berichtje:

 

    Je naam*

    Je e-mail adres*

    Je telefoonnummer

    Je bericht

    * verplichte velden