Stilte, rust en regelmaat | Leren van het kloosterleven
54339
post-template-default,single,single-post,postid-54339,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.4,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
Stilte, rust en regelmaat_De Schommelplek

Stilte, rust en regelmaat

In het klooster vind je stilte en rust. Dat zeiden de broeders in het introductiefilmpje en zij hadden ten slotte al heel wat gasten ontvangen. Ik snapte het wel en keek er begin januari echt naar uit om me een paar dagen terug te trekken. Als mens en ook als life coach. Beetje mijmeren, wat lezen, geen abrupte onderbrekingen meer, geen huishouden en mijn telefoon lekker uit. Bij aankomst bleek dat het klooster sinds kort wifi had. Ik begon te twijfelen, maar nee, ik deed het niet en liet de code langs me heen gaan. Letterlijk en figuurlijk uitpluggen, een kans om je te ontdoen van je leven. Nieuwsgierig kijken wat er onder alles verborgen zit. Voordat je rust vindt, moet je blijkbaar eerst even zoeken.

 

Stilte en dan?

Stilte, rust en regelmaat, heerlijk, ik doe het er goed op. Maar in je eentje merk je ook dat er geen uitvluchten meer zijn. Zo liep ik soms gedachteloos naar mijn telefoon toe om te ontdekken dat hij uitstond. Waar zocht ik eigenlijk naar? En als je bijvoorbeeld rond half negen na het ochtendgebed en ontbijt weer keurig op je kamertje zit, heb je tot kwart over twaalf tijd voor…, ja jezelf dus. Het is best even wennen om niet meer geleefd te worden. Je wordt uitgedaagd om er gewoon te zijn en al snel ben je dan omringd door allerlei gedachten. Niet enkel fijne huppelende zinnetjes, maar juist vaak diepe en lastige vragen. Deze hersenspinsels bekijken, lezen, mediteren, wandelen en schrijven, het brengt je allemaal terug bij jezelf, want het is stil, er is rust en de dagorde in de abdij is strak en duidelijk.

 

Jouw eigen dagorde…

Stilte, rust en ritme brengen je bij jezelf. Een hele stap om dat ook buiten het klooster voor elkaar te krijgen, maar ik ben het aangegaan. Ik heb mijn weekplanning er eens bij gepakt en de vragen gesteld: wat valt er te doen en wat vind ik belangrijk? Het betekent vooral tijd nemen voor alles in je leven. Eten koken, met mijn hond wandelen, mijn huis schoonmaken, mijn cliënten ontvangen, mooie boeken lezen, mediteren, samen zijn met de mensen van wie ik hou en mijn rijtje is nog niet af. Het hoeft gelukkig niet meteen perfect te lopen, wel vraagt het om door te gaan. Zoals iemand me mooi zei: ‘Discipline dient het hartsverlangen’. Ja, zo voelt het. Tijd nemen om echt aan je leven te beginnen, zoals het past bij jou. Voelen dat je leeft. Voor mijn cliënten vaak het doel waarom ze een coach opzoeken. Je eigen ritme vinden en weer rust ervaren.

 

Op zoek naar ritme en rust?

Kan jouw leven ook een passend ritme en meer rust gebruiken? Wil je graag leven in plaats van overleven? Nu eens geen plannen maken voor later, maar vandaag zijn wie je bent. Voel je welkom in mijn praktijk, ik help je graag op weg. Zet vandaag het eerste stapje en maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Hartelijke groet,

Karin Meerman | Tel. 06 28039809 | info@deschommelplek.nl