Druk in je hoofd I De Schommelplek Praktijk voor Life Coaching
54070
post-template-default,single,single-post,postid-54070,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.4,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Druk in je hoofd

Is het druk in je hoofd? Moet je veel van jezelf? En als je al een keertje nee zegt, voelt het achteraf dan toch nog verkeerd? Vastzitten in je gedachten, het is gewoon topsport. Gedachten kunnen echt heel erg lang in je hoofd blijven hangen. Of je daar vanaf kunt komen? Ja, dat kan. Er is een simpele, liefdevolle en radicale manier: The Work van Byron Katie.

 

Wat is The Work?

The Work zou je het beste kunnen omschrijven als een vorm van zelfonderzoek. We hebben het hier dus niet over therapie. Het is een methode om de basis van je onrust aan te pakken. Ook in mijn praktijk bied ik begeleiding bij het doen van The Work. Een onderzoek naar gedachten die je stress geven. Je kunt bijvoorbeeld denken aan gedachten zoals:

 

Ik ben niet goed genoeg.
Het lukt me niet om nee te zeggen.
Mijn weken zijn zo vol, ik kom niet aan mezelf toe.

 

Rust in je hoofd

Het gepieker, de paniek of de drukte in je hoofd, je hoeft het niet weg te sturen. Je gaat het onderzoek aan met je gedachten en de gedachten zullen jou los laten. Dit klinkt vast een beetje vaag en ik vond dat in het begin ook. Ons hoofd (ook die van mij) stelt al snel weer allerlei vragen. En toch kon ik met The Work iets creëren wat mij daarvoor maar moeilijk lukte: rust in mijn hoofd.

Druk in je hoofd_De Schommelplek

 

Jaartraining The Work

Door zelf een jaartraining van The Work te volgen, heb ik ervaren hoe persoonlijk we het nemen wat anderen denken of zeggen. Er circuleren zoveel gedachten in ons hoofd en wat worden we daar vaak verdrietig, gestrest, angstig of boos van. Situaties slokken ons helemaal op en het lijkt alsof we geen keuze hebben, maar er is altijd een opening. Zolang je maar eerlijk op onderzoek uit gaat. Of anders gezegd, zo lang je open staat voor The Work.

 

Hoe werkt The Work?

The Work gaat ervan uit dat elke vorm van verdriet, boosheid, ergernis, wanhoop en pijn zijn oorsprong vindt in gedachten die nog niet zijn onderzocht. Zonder je af te vragen of een gedachte of overtuiging waar is, is het zicht op de ander en jezelf niet helder. Het verhaal in je hoofd blijft maar door gaan. The Work biedt jou een andere keuze. Formuleer de gedachte, stel jezelf de vier vragen van The Work en onderzoek welke omkeringen er zijn. Simpel, doeltreffend en wat is het helpend. Eindelijk meer rust in je hoofd en liefdevol zijn naar jezelf.

 

Op zoek naar meer rust?

Ben je ook op zoek naar meer rust in je hoofd? Ben je nieuwsgierig naar wat The Work voor jou kan betekenen. Ik begeleid je graag bij The Work tijdens een individuele sessie. Klik hier voor het maken van een afspraak.

 

Hartelijke groet,

Karin Meerman | Tel. 06 28039809 | info@deschommelplek.nl