Eigen keuzes maken - De Schommelplek
53875
post-template-default,single,single-post,postid-53875,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.4,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
Eigen keuzes maken - Life Coaching

Eigen keuzes maken

Als je iets graag wilt, maar het niet doet

 

Geparkeerd staan

 

eigen-keuzes-maken-life-coaching-05Kun jij op dit moment iets opnoemen wat anders moet in je leven? Is het groot of klein? Haalbaar of onbereikbaar? Moet er vandaag echt iets gebeuren of is volgende week ook nog vroeg genoeg? Wat maakt dat je het niet doet – is het een kwestie van geld, tijd of energie? Wat je antwoorden ook zijn, je wilt het vaak wél ontzettend graag. Bijzonder dus dat er in de praktijk weinig gebeurt. Laat staan dat er daadwerkelijk het roer wordt omgegooid. Met gemak wordt er een leger van excuses opgetrommeld of we lassen wat extra piekermomenten in. We dompelen ons heel gemakkelijk weer onder in het dagelijkse leven. Echt je eigen pad volgen is hoe dan ook een stap te ver. Ook benieuwd waarom je op het parkeerdek staat? En zou je graag willen ervaren dat je een keuze hebt om er vanaf te komen?

 

 

Je wilt het goed hebben

 

Keuzes maken, zo gemakkelijk is dat vaak niet. Wel is het interessant om te weten dat keuzes onlosmakelijk verbonden zijn met je leven. Al toen je klein was, zorgde de omgeving ervoor dat je keuzes ging maken. Als je moeder bijvoorbeeld niet veel tijd voor je had om naar je te luisteren, ben je misschien juist een podium in de woonkamer gaan bouwen of heb je juist vaker je mond gehouden. Het klinkt wat simpel, maar dit is hoe we als mens reageren. Je wilt het graag goed hebben, je veilig voelen, gezien worden en daar hebben we bijna alles voor over. De manier waarop is bij iedereen anders. Wat wel vaststaat is dat de door jou gemaakte keuzes, maken wie je nu bent, waar je nu staat.

 

 

Tijd voor nieuwe keuzes?

 

Eigen keuzes maken - Life CoachingErgens zijn we er dus meesters in om keuzes te maken, maar hoe komt het dat we toch vaak geparkeerd staan? Door alle gemaakte keuzes om jezelf fijner te voelen, is het niet altijd gelukt om keuzes te maken die echt bij je passen. Je hebt een studie gekozen met het uitzicht op een fijne baan, maar er is binnen deze baan geen ruimte voor je creativiteit. Wie weet heb je ook keuzes gemaakt om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. En natuurlijk kan het zijn, dat de keuze van toen gewoon nu niet meer bij je past. Nu weer even naar je parkeerplek terug. Het kan dus zijn dat jouw leven niet weerspiegelt wie je bent of wat je wilt zijn. Geen wonder dat je vastloopt, op welke manier dan ook. Het is tijd om nieuwe keuzes te gaan maken. Of anders gezegd je mag voor jezelf gaan kiezen, kiezen wat goed voelt voor jou. Hoe fijn is dat. Je hebt betaald voor het parkeren en nu mag je vertrekken.

 

 

EIgen In beweging komen

 

Fijn, maar zeker ook spannend, onzeker en soms zelfs een stap te ver. Dit kan dus een goed moment zijn om een coach op te zoeken. Je krijgt dan alle aandacht en ruimte voor jouw verhaal. Je wordt bewust van jouw keuzes in het verleden en je voelt (weer) wie je bent en wat je daarmee in de wereld zou willen zetten. Dichtbij de essentie komen van je bestaan en vanuit daar leven. Misschien is mijn praktijk De Schommelplek wel jouw plek om in beweging te komen. Ik help je graag op weg.

 

Hartelijke groet,

Karin Meerman | Tel. 06 28039809 | info@deschommelplek.nl