Vastzitten in gedachten | Praktijk voor life coaching Doetinchem
55429
page-template-default,page,page-id-55429,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.4,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Vastzitten in je gedachten

life coaching de schommelplek Achterhoek
Blijf je maar piekeren en malen?
Is het vaak druk in je hoofd?
Kom je er zelf niet uit?
in je hoofd zitten

 

Hoe het er in je hoofd uitziet, bepaalt een groot deel van je leven. Sterker nog, het bepaalt hoe jij je voelt, wat je wel of niet doet in je leven en hoe jouw leven er nu dus uit ziet. Gedachten zullen altijd blijven komen en gaan. Dat is heel normaal en je hebt ze ook nodig als mens, maar wat als je er in vastloopt? In mijn praktijk coach ik (hoog)gevoelige vrouwen die zijn vastgelopen in hun gedachten. Het belemmert ze, al dat malen en piekeren. Het denken is zo goed bij ze gaan horen dat het voelt alsof ze geen keuze meer hebben. Altijd zijn er die gedachten en zitten ze in hun hoofd. En dit vaak met een goede reden.

 

de reden

 

Als je je kwetsbaar voelt of hebt gevoeld, kunnen gedachten heel gemakkelijk in rondjes gaan draaien. Je wordt een denker. Misschien wil je het heel graag goed doen en blijft de gedachte maar opkomen dat je het beter of zelfs perfect moet doen. Voor jezelf, maar vaak ook voor de ander. Of wie weet komt de wereld zo hard bij je binnen dat alles overdenken en analyseren je een gevoel van veiligheid geeft. Dan heb je grip en kun je alles op een afstandje houden. Weg van het gevoel en de conclusie dat je anders bent dan anderen. Je wilt door, je moet door, althans dat zegt je hoofd. Je lijf schreeuwt vaak om anderen dingen: rust, contact met jezelf, ruimte voor emoties. Pas op de plaats in het Nu. Maar als je bijna verdrinkt in je leven en maar moeilijk je verhaal met anderen kan delen, dan heb je daar geen tijd of moed meer voor.

 

nieuwe optie

 

Heb je er zelf al eens over nagedacht wat maakt dat jij een denker bent geworden? Zou je er naar durven kijken? Stel dat je de diepe overtuiging achter al die (vaak negatieve) gedachten zou ontmaskeren. Je realiseert je dan welke kwetsbaarheid je met allerlei gedachten wegstopt. Je gedachten liefdevol onderzoeken, laten de gedachten oplossen, zodat je leven zoveel vriendelijker en passender voor je wordt. De stroom van gedachten zal nooit stoppen, maar het hoeft niet te bepalen hoe jij je voelt. Je verstand is een prachtig instrument, maar je bent zoveel meer dan dat. In het Nu, zonder al die gedachten over het verleden en over de toekomst, heb je contact met wie jij werkelijk bent. Dan is het rustig, je voelt je lijf en kunt doen wat er te doen valt. Je bent dan vrij om te leven vanuit je hart.

Wil je op onderzoek uit gaan?

Hoe gaan we te werk?

 

Mijn coachstijl kenmerkt zich door ruimte te geven. Met een open blik geef ik ruimte aan jou, aan jouw verhaal. Juist door alle gedachten, de woorden en het gevoel te laten zijn, creëer ik een basis om jouw levensverhaal zorgvuldig te volgen en in te voelen. Dat is de basis en meteen het vertrekpunt van onze gesprekken. Zo kunnen we helder krijgen welke gedachten er allemaal zijn en wat die met je doen.

 

en dan?

 

Elk coachtraject in mijn praktijk is helemaal afgestemd op wie iemand is, welke problematiek er speelt en welk coachdoel er geformuleerd is. Ik werk dan ook niet met een vooropgesteld plan, maar kies intuïtief coachingstools uit die jou verder helpen. Bij veel drukte in het hoofd kan ik bijvoorbeeld uitkomen bij de volgende tools:

 

Voice dialogue

Als je hele gesprekken in je hoofd voert, is er vaak sprake van een innerlijk conflict. Je wilt bijvoorbeeld iets niet, maar je doet het toch. Of je denkt de ene keer dit en de andere keer weer dat. Je kunt deze gesprekken in je hoofd stil leggen door er eens goed naar te luisteren en vervolgens zelf de regie te nemen. Lees hier meer over deze tool.

 

Transactionele analyse (TA)

Door alsmaar te denken, reageer je niet hoe je eigenlijk zou willen. Door de TA krijg je meer inzichten hoe dit nou precies werkt en beslis je voortaan zelf hoe je reageert in bepaalde situaties. Lees hier meer over deze tool.

 

Innerlijk kind werk

Als denken een overlevingsmechanisme is geworden kun je dit vanuit het heden aanpakken door terug te gaan naar de kindertijd. Lees hier meer over deze tool.

 

The Work van Byron Katie

Een methode om de basis van je onrust en stress aan te pakken. Je onderzoekt je gedachten en je gedachten zullen jou loslaten. Lees hier meer deze vorm van zelfonderzoek.

 

Mindfulness

Ben je altijd bezig met wat je nog allemaal moet? Of blijven situaties uit het verleden je maar lastig vallen? Met Mindfulness ervaar je in stilte, zonder geklets in je hoofd en zonder oordelen hoe het is om in dit moment te zijn. Dat geeft rust en helderheid.

 

Lichaamswerk

Als je verstand met al zijn verhalen maar in rondjes blijft draaien en geen antwoorden geeft, is daar nog je fantastische lijf dat kan voelen, kan weten en dat jouw enige echte kompas is in dit leven.

 

Natuur- of wandelcoaching 

De natuur als unieke plek en als inspirator om uit je hoofd te gaan en in je lijf te zakken. Je bedenkt het niet, maar je ervaart het. Je vindt een nieuwe balans tussen denken en voelen. Lees hier meer over deze vorm van coaching.

 

Inzichten, bewustwording, maar vooral ervaren hoe het ook anders kan. Laat life coaching je inspireren en gun je jezelf de rust toe en het loskomen van de stroom van gedachten.

Zet jij vandaag de eerste stap?

LifeCoach Karin Meerman - De Schommelplek Praktijk voor LifeCoaching

Kom erachter wat voor life coach ik ben en hoe ik werk. Lees over de ervaringen van anderen.

Wie ben je? Wat wil je? Wat kan je? Kies voor life coaching en vind jouw eigen antwoorden.

Met life coaching kun je verschillende doelen realiseren om weer jezelf te worden.

Een coachtraject begint met een vrijblijvende kennismaking om te kijken of er een klik is.

Praktijk De Schommelplek | Jouw plek om in beweging te komen

Mag het wat rustiger worden in jouw hoofd?

Stuur mij dan een berichtje:

    Je naam*

    Je e-mail adres*

    Je telefoonnummer

    Je bericht

    * verplichte velden