Loopbaancoaching | Referenties De Schommelplek
54471
page-template-default,page,page-id-54471,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.4,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Referenties Loopbaancoaching

Om je een beeld te geven wat loopbaancoaching voor jou kan betekenen, kun je hier verder lezen over ervaringen.  Voel je van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen.

Anoniem – vrouw, 34 jaar

Letterlijk “niet op je plek zijn” op je werk. Bijzonder, want het werk zelf dat ik doe vind ik geweldig. Vakinhoudelijk kon ik altijd uitstekend presteren, maar met een bepaald type leidinggevende kon en kan ik niet omgaan. Ik had vaak discussies en liep vast. Niet over de inhoud van mijn werk, maar de manier waarop ik mijn werk deed. Prioriteiten stellen, nee zeggen en delegeren waren niet mijn sterkste punten. Met als gevolg regelmatig overwerken, zaken niet uit handen durven geven en mezelf overal verantwoordelijk voor voelen. Als ik erop werd aangesproken was mijn interpretatie altijd: nog harder werken en nog meer verantwoordelijkheid nemen. En die interpretatie was nu precies het probleem. Dat was mijn kader, mijn invulling. Daar kom je niet zomaar uit totdat je hard met je neus op de feiten wordt gedrukt.

 

Dankzij Karin weet ik nu waar dit gedrag vandaan komt. En niet alleen dat, ik weet nu ook wat ik eraan kan veranderen en hoe ik dit moet aanpakken. Want beseffen dat het zo niet verder gaat is één ding. Maar daadwerkelijk begrijpen waar dit gedrag vandaan komt en vervolgens het ook nog kunnen veranderen is een enorme stap. Het is moeilijk, het kost tijd en veel energie. Maar doorgaan zoals ik deed kostte nog veel meer.

 

Karin is zeer getalenteerd in het naar boven halen van de onderliggende gevoelens en gedachten. Dit is confronterend, maar ze zorgt ervoor dat alles wat je te weten komt over jezelf in perspectief blijft staan. Ze biedt een veilige omgeving, weet heel goed wat ze doet en voelt feilloos aan wat nog wel of niet goed zit, waar ze mee verder kan en waar ze (nog) niet mee aan de slag kan. Het resultaat is dat je volledig gecontroleerd, stapje voor stapje, steeds beter begrijpt waar die gevoelens, gedachten en bijbehorende gedrag vandaan komen. Wat de effecten zijn en wat je zelf eraan kunt doen.

 

Loopbaancoaching is in mijn ogen een te smal begrip voor deze aanpak. Want het gedrag dat ik op mijn werk liet zien en de gedachten die ik had, hadden alles te maken met de manier waarop ik zelf met dingen omging. Privé en zakelijk zijn dan, naar mijn mening, niet los van elkaar te zien. Een logisch gevolg van deze aanpak is wel dat je opnieuw bepaalt wat wel en niet bij je past qua werk en dus loopbaan. Hierdoor ben ik nu in de luxepositie beland dat ik daadwerkelijk kan kiezen.

 

Ik raad iedereen aan die zich herkent in bovenstaand verhaal, om een gesprek aan te gaan met Karin. En om, als het weer het toe laat, vooral samen naar buiten te gaan. De omgeving is prachtig en biedt de mooiste spreekkamer die je kunt verzinnen.

Ja, loopbaancoaching zou wel eens bij mij kunnen passen.