En dan lig je opeens onderuit... - De Schommelplek
52627
post-template-default,single,single-post,postid-52627,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.4,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

En dan lig je opeens onderuit…

 

 

Blog - De Schommelplek Praktijk voor LifeCoaching

Het liefst struikel ik helemaal niet. En als het dan toch gebeurt, dan echt heel graag zonder publiek. Zo ontzettend gênant. Dus als het gebeurt, heel snel opstaan en rap door. Zelf een beetje de situatie weglachen gaat vaak automatisch. Fijn in ieder geval als het publiek dan licht mee glimlacht en doet alsof het alweer heel lang geleden is dat je die smakkerd maakte. Ben je het zelf alweer vergeten? Ja, als je er zelf vooral niet te veel aan terugdenkt.

 

 

Als je de top wilt bereiken

In de topsport ligt het geheel anders. Uiteraard vallen zij veel soepeler en hebben ze alle energie om direct weer op te staan. En glijd je in dat wereldje uit, val je van je fiets of kom je hoe dan ook ongepland op de grond terecht, het publiek leeft meteen enorm met je mee. De topsporter staat meteen weer op en gaat in één streep naar de finish toe en krijgt groot applaus en alle waardering. Achteraf in een interview krijg je door dat er naast de teleurstelling vooral ook berusting is. De top bereiken gaat gewoon goed samen met onderuit gaan. Een dieptepunt betekent veelal gewoon de start van een nieuwe uitdaging. Geen probleem dus eigenlijk.

 

In je eigen leven klemgezet

En toch, ergens struikelen in het echte leven is vaak niet een moment van berusting of een start van een nieuwe uitdaging. Vastlopen in je werk, thuis of in je leven zet je klem. Het devies is vooral blijven doorrennen en alles wat er bij jezelf bovenkomt qua emoties of gedachten vakkundig wegstoppen. Onder het mom van als ik doe alsof er niets aan de hand is, dan ziet mijn omgeving er ook niets van. Echt voor jezelf zorgen en eens goed kijken waar je tegenaan loopt, daar blijkt geen ruimte of tijd voor te zijn.

 

En toch… jij ook een topsporter?

Struikelen kun je niet altijd voorkomen, maar jezelf opvangen, die keuze heb je zeker wel. Met alle doelen die je jezelf in dit leven stelt, lijk je best veel op die topsporter. Jezelf daarbij verliezen en vastlopen, dat komt voor. Maar kijk op dat moment dan eens naar je situatie. Neem de uitdaging aan om er sterker van te worden. Mocht je weer eens struikelen, kom eerst eens rustig overeind, check hoe het met je gaat en ga in jouw eigen tempo weer verder. Alle kans dat je weer snel in balans bent.

 

Karin MeermanDe Schommelplek Praktijk voor LifeCoaching