Over Karin Meerman - De Schommelplek
56110
page-template-default,page,page-id-56110,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.4,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Over mij-2

Graag stel ik me aan je voor

Dag, mijn naam is Karin Meerman. Ik ben gecertificeerd life coach, geliefde, moeder, vriendin en vooral ook mens, net als jij. Dat betekent dat ik ook mee ga in de stroom van alledag. En toch ben ik me ervan bewust dat enkel mijn eigen ritme me voldoening, voldoende stilte en rust brengt. Juist zo kan ik leven in echt contact met wie ik ben of hoe ik me voel. Als hooggevoelige vrouw ken ik de uitdaging om bij mezelf te blijven, maar ook de kracht om juist daar aan te komen en vanuit daar te leven. Wat er ook speelt, telkens laat ik me weer opnieuw inspireren door de woorden

Het mooiste
Wat je kunt worden
Is jezelf

Waarom ik life coach ben geworden? In mijn werk kom ik door alle levensverhalen telkens dichtbij de essentie van het bestaan. Juist vanuit die essentie met mensen te werken geeft mij een immense voldoening. Mensen in beweging zien komen en vooral de sprankeling weer te zien in hun ogen. Dat zijn intens mooie momenten en daar mag ik bij zijn. Ik volg mijn hart en zo is mijn werk mijn passie. Laat mij je inspireren. Voel je welkom om in mijn praktijk in alle rust stil te staan bij wat er speelt in jouw leven en wat jou goed doet. Ik heb alle aandacht voor jou.

opleiding

 

Bij het Atma Instituut te Amersfoort heb ik de Post-HBO opleiding tot life coach gevolgd. Een opleiding die geaccrediteerd is als registeropleiding door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION).

 

Het Atma Instituut is erkend door de Nederlandse Orde van beroepscoaches (NOBCO), European Mentoring & coaching council (EMCC), Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs (SPHO) en de Vereniging Integrale Vitaliteitskunde (VIV).

 

Als life coach waarborg ik mijn professionaliteit door ruimte vrij te maken voor intervisie met andere coaches en/of therapeuten. Ook bezoek ik met regelmaat andere (lichaamsgerichte) coaches en/of therapeuten voor supervisie.

 

Ik kan mensen helpen zover ik zelf ben en daarom blijf ik me als mens en life coach ontwikkelen. Ik lees dan ook veel en neem de tijd voor mijn persoonlijke ontwikkeling door het volgen van workshops, cursussen en trainingen op het gebied van coaching en persoonlijke- en intuïtieve ontwikkeling.

 

Verder ben ik dagelijks buiten in de natuur vinden en doe ik aan yoga, lichaamswerk en meditatie. Dit om steeds meer bewust te 'zijn', in dit moment, in je eigen lichaam zijn. De belangrijkste voorwaarde om anderen liefdevol en diepgaand te kunnen begeleiden.

bijscholing

 

2021-2022

Cursus Van Klacht naar Kans van Juriaan Galavazi | Verbeter je leven door naar je lijf te luisteren

 

Training Mastermind bij Laura Langens

 
2021

Training Energetisch Lichaamswerk bij Atma Instituut in Amersfoort

 
2020

Training De wet van aantrekking voor kinderen van Laura Langens

 

Cursus Art of Breathing bij Art of Living Nederland

 
2019

Workshop familie-opstellingen met Els van Steijn, auteur van De fontein in Amsterdam

 

Basistraining Coachen met Voice Dialogue bij Opleidingscentrum het Balkon in Zutphen

 

Voordracht, een ontmoeting met Eckhart Tolle in Essen

 
2018

Meerdere Dagworkshops familieopstellingen o.l.v. Peter van Kempen van Human Impact

 

'Aan het stuur' Kaarten en implementatieworkshop van Mariska Ruissen

 
2017

Vrouwenworkshop: Uit het hoofd/denken terug naar voelen/lichaam bij Praktijk Witzand in Soest

 

Workshop Eckhart Tolle Teachings Leef nu van Evert van de Ven in centrum Wijland in Lunteren

 

Masterclass Belichaamd Begeleiden bij Lichaamswerk Amsterdam

Met aansluitend supervisiebijeenkomsten, in groepsverband samen met andere coaches en psychologen onder de deskundige begeleiding van Marlies Roosendaal van Lichaamswerk Amsterdam.

 

'An evening with Byron Katie' in Amsterdam

 
2016

Jaartraining The Work van Byron Katie bij Living Heart in Amsterdam

 

'An evening with Byron Katie' in Amsterdam

 
2015

Verdiepingsweekend bij het Atma Instituut. Lichaamsgerichte, energetische en outdoor werkvormen, meditatie en natuurcoaching.

 
lezingen

Naast bijscholing laat ik me graag inspireren door lezingen over uiteenlopende onderwerpen zoals: Hoogsensitiviteit, Voice Dialogue, Trauma, Innerlijk Kindwerk, Lichaamswerk, Mindfulness, Kracht van het Nu, Meditatie, Ademhaling, Antroposofie, Psychologie, Yoga en Gezondheid.

 
verdieping

Yogalessen en yogaworkshops (Hatha yoga en Yoga Nidra) bij verschillende docenten.

 

AvO | Academie voor Ouders in Zutphen | twee schooljaren

Intensieve verdieping in de antroposofie | vrijeschoolonderwijs en het integreren van het antroposofisch gedachtengoed in de opvoeding en het dagelijks leven.

 

Aandachtsgebieden:

Menskunde (antroposofische achtergronden van de menselijke ontwikkeling), Temperamenten, Zintuigen, Jaarfeesten en Nat-in-nat schilderen en Vormtekenen.

 

Cursus Bach Bloesemremedies bij Adelaine Legters in Doetinchem met aansluitend verdiepingsavonden voor intervisie en supervisie.

 

Individuele lessen Feldenkrais bij Inge Neijenhuis van Bewust-Bewegen.

Marloes, 32 jaar

Bij Karin voelde ik mij direct op mijn gemak. Zij creëerde een veilige omgeving waarin ik mijzelf mocht zijn. Ik heb enkele sessies gevolgd. Tijdens onze intake wist Karin mijn roerige gedachten en dilemma's ...

Vrouw, 62 jaar

De gesprekken met Karin waren verhelderend: haar vragen zetten me behoorlijk aan het denken en waren confronterend, maar Karin heeft het vermogen om de balans te bewaren tussen confronteren en geruststellen. Bijzonder was het om ...

Ben ik ook de juiste Life Coach voor jou?